Best pris på el sparkesykkel

En god elektrisk sparkesykkel, som tåler norsk regnvær og klima, koster mer enn de billigste sparkesyklene. Men ikke så veldig mye mer, og du vil ha den mye lenger og vi mener det er til det beste for deg. Så jeg anbefaler deg å ikke velge den aller billigste, men en for norske forhold. - Men du kan gjerne være pris-smart og velge en som er på tilbud. Se el sparkesykkel tilbud her. 

Hvor mye koster el sparkesykkel

Hva påvirker pris på el sparkesykkel?

Som i alt annet så er det produksjonskostnaden som bestemmer mye av prisen, og for en elektrisk sparkesykkel betyr det kvaliteten på elektronikken, rammen, mekanikken og motoren. Men dette er ting som du ikke trenger å sette deg inn i. Det viktigste for deg er å vite at en elektrisk sparkesykkel som er tilrettelagt for norske forhold nødvendigvis koster mer enn en annen. Vær derfor obs på dette.

Her er noen faktorer som påvirker hvor mye en elektrisk sparkesykkel koster:

Er den laget for nordiske forhold?

I Norge har vi norsk vær, og det er noen ganger veldig rått i luften. Da bør du ha en vanntett elektrisk sparkesykkel. Med "vanntett" mener vi at den er produsert etter kravene til IP54. Det vil si sprut og støvsikker. Det betyr at den tåler å bli brukt på norske våte veier i regnvær, men ikke å kjøre utfor kaia i Oslo havn, for å sette det litt på spissen. Altså, bading er ikke ok men kjøring på våte veier i regnvær er ok.

Dette er fordyrende i forhold til de billigste sparkesyklene, men helt nødvendig for deg å være klar over.

Så velg en el sparkesykkel som er beregnet for nordiske forhold. Det er et hot tips.

Rekkevidde - hvor langt kan den kjøre?

En ting du bør se på når du skal velge el sparkesykkel er rekkevidden. For sammensetning av type motor, størrelsen på batteriet og type hjul påvirker hvor langt du kan kjøre på én ladning. Det å gå tom for strøm før du er fremme er veldig tungt på en el sparkesykkel for å si det slik. Velg derfor en el sparkesykkel som har god rekkevidde, i forhold til den lengden du forventer å kjøre.

Det aller viktigste for god rekkevidde er å ha et stort batteri i god kvalitet. De fleste sparkesyklene kommer med litium batterier, og av dem finnes det ulike kvaliteter. Velg en sparkesykkel som har god kvalitet på batteriene og som har en batteristørrelse som gir deg litt lengre rekkevidde enn du har bruk for.

Hvis du for eksempel har en minste reiselengde på ca 2 mil på en dag vil vi anbefale å velge en sparkesykkel som har 30 km eller lengre rekkevidde. Da er eksempelvis vår HX X8 el sparkesykkel helt ypperlig, og nå også på tilbud. Alternativet er feks HX X7 dersom du kan lade underveis. Ladetid er ofte 2-3 timer for å få det fulladet, men husk at det er ikke alltid behov for å lade fullt. Så kan du f.eks lade på jobben så er det ikke sikkert du trenger den sparkesykkelen med lengst rekkevidde.

Men trenger du el sparkesykkel med lang rekkevidde så se på modellen HX X9 - som går ca 10 mil på én lading. Det er veldig langt. Omtrent som Oslo til Tønsberg, eller Oslo til Fredrikstad.

Tips: Det fine med en el sparkesykkel som kan gå langt og som har en sterk motor som passer til ditt bruk, er at du kan erstatte bil - og klare deg med bare sparkesykkelen og kollektiv trafikk. Dermed kan du spare en del penger på drivstoff og bompenger, og det kan du kalkulere inn når du vurderer ulike sparkesykler opp mot hverandre.

Hva slags elektrisk motor har den?

Det finnes i hovedsak to ulike motortyper. Børstemotor og børsteløs. De motorene som har best effekt og dermed utnyttelse av batteriets kapasitet er de børsteløse motorene. De utvalgte elektriske sparkesyklene vi selger har alltid børsteløs motor. Da er du sikret lengst mulig kjørelengde, i tillegg til at de varer mye lengre.

Størrelse og kvalitet på hjul

Mindre motstand gir lengre kjørelengde, og med gode store hjul så reduseres friksjonen mot underlaget/ veien, og du får lengre kjørelengde. Det er grunnen til at sparkesyklene du kan få kjøpt hos oss alltid har ganske store hjul som takler mange ulike underlag godt. Fra asfalt til brostein og grus, og alle slags underlag du finner i byen.

Byggekvalitet koster, men vi er stolt over å presentere en rekke elektriske og populære sparkesykler som er av høy kvalitet, har lang levetid og har veldig lang rekkevidde.

En billig el sparkesykkel kan fort bli dyr

Viktig: Mange har erfart at de billige sparkesyklene ikke tåler regnvær så godt, og da blir plutselig den billige sparkesyklen dyr å kjøpe. For i Norge regner det... Én dyp vanndam eller én feil sprut, og man kan få vann i elektronikken som ofte betyr at den billige sparkesykkelen slutter å fungere. Da er det bedre å bruke litt mer penger på en sparkesykkel som er laget for norske forhold.

Produkter vi står inne for

Her i sportboden.no finner du produkter vi kan stå inne for. Vi vet at reklamasjoner er dyrt for oss som selgere, og derfor velger vi ut produkter som har en kvalitet vi kan stå inne for. Prisene vil være høyere enn det billigste på markedet, men våre modeller tåler å bli sammenliknet med andre! - Og du vil raskt se at vi tilbyr deg veldig gode tilbud.

Gjør det enkelt for deg selv og velg en elektrisk sparkesykkel som fungerer bedre enn den koster.

Se også Hva er aldersgrensen på elektrisk sparkesykkel? og Hvordan lade elektrisk sparkesykkel