Hvordan bruke en elektrisk sparkesykkel? HX X7, HX X8 og HX X9

Sportboden.no får får av og til spørsmål om hvordan bruke en el sparkesykkel riktig, våre tips er å sjekke med forhandler og ta en nøye titt i instruksjonsboken som ofte forteller mye mer enn man tror på forhånd. Vår populære elekstrsike sparkesykkel HX X8 har cruise controll som en av våre kunder fant ut av ved å lese i instruksjonsboken og justere innstillingene ved hjelp av knappene på styret og LED displayet. Det finnes forsjellige modeller å velge blant på markedet, el sparkesykler med forskjellige egenskaper som dekk, motorkraft, hastighet, bremser, ytelse, klatreevne og vanntetthet for å nevene noe. Spesifikasjonene på våre elektrsike sparkesykler passer godt for den nordiske markedet, hvor vi stiller høye kravt til ytelse og kvalitet på produktene vi kjøper.

Det viktigste å tenke på når du skal kjøpen en egen elektrisk sparkesykkel er å vurdere hvilke egenskaper og komfort du skal lete etter for å få et produkt som passer dine behov. Ofte har vi venner og familie som har kjøpt eller testet en el sparkesykkel og kan være lurt å forhøre seg med før man går til innkjøp av en ny el sparkesykkel.

Vi anbefaler å lese instruksjonsboken nøye

Kanskje ikke det du har mest lyst til når du først har gått til innkjøp av en splitter ny el sparkesykkel, men bruksanvisningen innholder ofte en god del praktisk informasjon som er verdt å ta seg tid til. For å få den beste brukeropplevelsen anbfaler vi å ta seg tid til å lære å kjenne kjøretøyet. Alle våre modeller HX X7, HX X8 og HX X9 følger det med bruksanvisning på engelsk og norsk. Husk at kjøretøyet alltid skal lades opp til 100% før bruk for å få best utnyttelse og levetid. Her finner du svar på de fleste sprøsmål vi blir stilt. Lås vår test av HX X8 her

Hvilke funksjoner har den?

Mange el sparkesykler kommer med flere funksjoner enten via en app som du kan koble til telefonen eller ved å manuelt skru av og på funksjonene på LED displayet. HX X- serien har en rekke funksjoner som vi ramser opp her: 

  • Lese av fullstendig batterinivå
  • Skru av og på lys foran
  • Km stand/kjørelengde
  • Informasjon om batteri
  • Bytte mellom vanlig modus og sportmodus

Erfaren eller ikke?

Selv om du er nybegynner eller erfaren med el sparkesykkel kan vi anbefale deg å lære elsparkesykkelen å kjenne. Test gjerne bremser og styringen før du legger ut på lengere turer, følsomheten kan variere fra modell til modell. I starten kan det være lurt å ta korte og lette svinger for å bli kjent med svingradiusen og kjenn spesielt etter på hvor følsom gassen responderer. Våre modeller har kickstart funksjon som kan skrus av og på etter ønske, det vil sa at du må stå på el sparkesykkelen og sparke deg i gang for å få el sparkesykkelen til å kjøre fremover. Kickstart funksjonen er praktisk og er en trygghet dersom du skulle være utheldig å komme bort i gassen når du ikke står på el sparkesykkelen. Vi anbefaler alle av å benytte seg av denne funksjonen, ettersom de fleste el sparkesykler har god akselerasjon.

HX X7 El sparkesykkel med god rekkevidde til en god pris

Går du å vurderer innkjøp av en el sparkesykkel men syntes det er dyrt kan vi anbefale at du sjekker ut tek.no sin test om HX X7. Denne el sparkesykkelen er både rimligere enn de fleste og har god kvalitet på batteri, hjul, bremser, ratt og stamme. HX X7 scorer ikke høyest på testene men kommer unna med en god score på hele 60 poeng på deres siste test og passer til både vokne og barn. Det som er unikt med denne el sparkesykelen er at du kan ta ut batteriet og enkelt lade batteriet uten å måtte ta med deg skit og møkk fra el sparkesykkelen inn i huset. Det gjør samtidig at el sparkesykelen ikke er like attraktiv for tyver som ser etter store verdier uten tilsyn.

Litt mer om HX X7 

Hjulstørrelse: 8,5 tommer
Demping: Luftfylte dekk
Lastevekt: 120 kg
Egenvekt: 12,5 kg
Bremser: Motorbrems foran, skivebrems bak
Lengde sammenslått: 109 cm

Hvorfor føles det ut som el sparkesykklen stopper i motbakke ?

De fleste el sparkesykler tåler en helling mellom 15-25 grader i motbakker og trekker alt fra 30-100 kg relativt enkelt opp disse bakkene. Den største årsaken til at noen opplever at el sparkesykkelen ikke trekker godt i motbakker, er fordi de ikke har satt seg inn produktet. Den vanligste feilen vi hører er at kunder velger eco modus eller vanlig modus, fremfor sportmodus når de skal kjøre i bratte motbakker. På HX serien kan du stille inn produktet på "FF" som gir det maksimal kraft og fart når du skal opp motbakker. Modusen bør stilles inn før du kjører inn i en motbakke, fremfor når du er i motbakken og mister fart. 


Vårt beste tips: Sett deg godt inn i hvordan modellen din fungerer før du begynner å kjøre, kan du stille inn modellen etter ditt behov for fart og ytelse får du en mye bedre kjøre opplevelse og du får mindre slitasje på motor og drivverk. Bremsene må kanskje justeres etter hvert som de blir brukt, foran på styret finner du en justeringsskrue som ofte kan være nok for å holde brensene skarpe og kraftige over lengere tid. Blir det for mye slitasje på bremsene, kan det ofte være lurt å bytte bremskiver og klosser. Les mer om tilbehør og reservedeler til el sparkesykkel her.

Lad opp el sparkesykkelen så ofte du kan

Ved alltid å ha et fulladet batteri til el sparkesykkelen er du klar til å legge ut på tur når som helst. Vi anbefaler alltid å ha et oppladet batteri, slik at batteriet ikke står tomt og battericellene går helt tomme. Et flatt batteri er ikke populært og kan ofte ikke reddes om det har stått for lenge. Vi får spørsmål om hvordan man tar vare på batteriet lengst mulig, ved vinterlagring vil det være nødvendig å lade en gang per måned for at batterikapasiteten ikke skal synke mer enn nødvendig. Lader du batteriet opp 1-3 timer hver måned ved vinterlagring vil batteriet holde seg friskt og du kan begynne å ta det i bruk med en gang på våren når snø og is har smeltet bort.