Hvordan vedlikeholde en elsparkesykkel?

Tåler el sparkesykkel regn?

Det er et spørsmål vi stadig ser, og det er et godt spørsmål. Elektriske sparkesykler har kunnet gå i stykker dersom man kjører de i en dyp vanndam eller bare i regn. Det er jo ikke uvanlig at det regner i Norge, og spesielt om høsten kan det være mange dager som er vått i vått.

Svaret på det kommer an på hvilke sparkesykkel du har kjøpt. For eksempel vil alle sparkesyklene som selges av oss i SportBoden tåle en norsk regnbyge og våte veier. De er bygget etter IP54, og det betyr at de tåler vannsprut og er vanntette i ordets forstand at de tåler regnvær.

tar du en IP54 el sparkesykkel og senker den ned i vann så vil den kunne gå i stykker, men den tåler altså normal bruk i norsk vått høstvær.

Vær allikevel forsiktig med vann med trykk

Elektronikk som er tørr og fin har det bra, men elektronikk som ligger og plasker i vann har det ikke bra. Derfor er alle skjøter, gjennomganger og rom inn til elektronikken tettet igjen etter IP54 klassifiseringen.

Men vi anbefaler at du ikke bruker en vannslange for å vaske sparkesykkelen allikevel, for retter du vannstråle med høyt trykk for eksempel mot lade-porten, mot der kablene går inn til elektronikken og liknende så vil det være en sjanse for at det lekker inn vann.

Det er av samme grunn at man ikke anbefaler å vaske for eksempel campingvogner med høytrykkspyler. Mange gjør det, men det anbefales ikke for vinduslister etc kan begynne å lekke.

Beste måten å vaske på

Den beste måten å vaske en sparkesykkel på er å bruke fuktig klut. Er det mye gjørme på så kan du bruke vann, menikke spyl med vannslange. Bruk kontrollert trykk, med feks å helle fra en bøtte og bruk en børste til å løsne gjørmen. Deretter vask med klut.

Hva er på riktig lufttrykk

Med riktig lufttrykk kan du få flere kilometer ut av el sparkesykkelen. Har du høy rekkevidde har ofte en sammenheng med riktig lufttrykk i dekkene. De fleste el sparkesykler kommer med luftfylte dekke som er behagelig når du skal kjøre lengere turer og praktisk på veier uten asfalt. Normalt lufttrykk for el sparkesykkelen HX X8 er 3,2 bar lufttrykk.

Sparkesykkel i Norge

Når du ønsker en sparkesykkel du kan bruke i Norge så bør du velge en som er vanntett etter IP54. Det er alle sparkesykkelene du kan kjøpe her på Sportboden, og det er fordi vi vet at du ønsker en el sparkesykkel som fungerer i alt vær vi har her.

Lykke til med din sparkesykkel!