Klar for friluftsliv? Her er utstyret du trenger!

Få ting slår følelsen av å tilbringe tid utendørs, enten det er til skogs, fjells eller i åpent lynglandskap. Norge byr på mye flott natur, noe som gjør at du har mulighet til å kunne nyte friluftslivet enten du bor i nord, øst, vest eller sør.

For at opplevelsen skal bli mest mulig komfortabel, er det imidlertid viktig å ha det rette utstyret. Her er en oversikt over friluftsutstyr du neppe vil være foruten på din neste langtur.

Nyt friluftslivet med varm mat og drikke

Enten du vandrer i skog, myr eller på fjell er det viktig å få i seg nok energi gjennom mat og drikke. Dersom du ønsker å kunne spise mer enn bare tørre knekkebrød, bør du ta med deg kompakt og lett utstyr for matlaging.

Med et stormkjøkken kan du både steke og koke mat, slik at du kan nyte varme måltid i naturen. Husk også turbestikk som enkelt kan pakkes i sekken.

Det er også mange som synes det er kjekt å ha med en kaffekjele og en turkopp, slik at en varm kopp kaffe eller kakao aldri er langt unna.

  • Kaffekjele
  • Turkopp
  • Stormkjøkken med primus, gryte og stekepanne
  • Turbestikk

Utstyr for en god natts søvn i friluft

Foruten utstyr til matlaging i naturen, er det viktig å tilrettelegge for hvile og søvn. Det å sove utendørs kan by på utfordringer som mygg, knott, vind, nedbør og kulde.

Her er utstyr til friluftsliv som kan bidra til at du får mer komfortabel søvn utendørs.

Liggeunderlag

Med et liggeunderlag kan du sørge for at du ligger mer behagelig om du skal sove direkte på bakken. Liggeunderlaget gjør at du ikke kjenner steiner, røtter eller andre ujevnheter i underlaget like godt, og kan samtidig ha isolerende effekt.

Legg gjerne liggeunderlaget under soveposen i teltet, eller direkte på bakken dersom du skal sove ute i friluft.

Hengekøyer med og uten myggnetting

Dersom du nyter friluftsliv i områder med trær, kan en hengekøye være et godt alternativ til telt. Du kan da feste hengekøyen mellom to trær, og sove hengende. Det finnes hengekøyer med myggnetting som holder irriterende insekter unna mens du sover.

Husk at du også kan kjøpe hengekøyer med tarp, slik at du får et praktisk tak over hengekøyen. Dette er et godt valg om det er meldt regn på turen.

Tarp og gapahuk

En tarp kan beskrives som en lett duk som kan festes mellom trær eller lignende, og utgjør en av de enkleste formene for ly når du er i naturen. Du får tak over hodet, og løsningen er både kompakt og enkel å sette opp.

Du kan også velge en gapahuk, som gir deg delvis vegg og tak. Både tarp og gapahuk kan være et fint alternativ til telt, siden de stort sett er raskere å sette opp.

Sjekk ut utstyr til friluftsliv hos Sportsboden.no

Her hos Sportsboden.no finner du et godt utvalg av utstyr til friluftsliv. Vi har både batteridrevne teltlys, liggeunderlag, turbestikk, kaffekjeler, turstaver, drikkesekker og stormkjøkken.

I sortimentet finner du også tarp og hengekøyer med og uten myggnetting. Ta gjerne kontakt om du ønsker flere gode råd!