PROTEIN
Proteinpulver er det mest utbredte kosttilskuddet for deg som ønsker best mulig utbytte av treningen. Det viktigste tidspunktet for å ta proteinpulver er til frokost og rett etter trening.
Protein næringsstoffer er kosttilskudd beregnet på idrettsutøvere, spesielt de som utøver kraftsport. De brukes til å berike kostholdet med protein, som er den grunnleggende byggesteinen i muskelmasse
Proteinpulver kan i korte trekk beskrives som et kosttilskudd med høykonsentrerte mengder av protein, med den hensikt å bidra til muskelvekst for personer som bedriver aktiviteter hvor maksimal styrke og muskelmasse er viktig
Det er tre vanlige former:
Proteinkonsentrater: Produsert ved å trekke ut protein fra hel mat ved hjelp av varme og syre eller enzymer. Disse tilfører vanligvis 60–80 % protein, mens de resterende 20–40 % består av fett og karbohydrater.
Proteinisolater: En ekstra filtreringsprosess fjerner mer fett og karbohydrater, og konsentrerer proteinet ytterligere. Proteinisolatpulver inneholder omtrent 90–95 % protein.
Proteinhydrolysater: Produsert ved ytterligere oppvarming med syre eller enzymer - som bryter bindingene mellom aminosyrer - hydrolysater absorberes raskere av kroppen og musklene.
Myseprotein kommer fra melk. Det er væsken som skiller seg fra ostemassen under osteprosessen. Det er rikt på protein, men inneholder også laktose, et melkesukker som mange mennesker har problemer med å fordøye.