El sparkesykkel

Elektrisk sparkesykkel er tingen!


Det norske folk har fått øynene opp for elektrisk sparkesykkel som erstatning for å gå eller styre med vanlige sykler.
 Liten nok til å være med overalt, og komfortabel og rask å kjøre med god rekkevidde. El sparkesykkel er rett og slett fantastisk i hverdagen! Spesielt nå som du får fantastiske elektriske sparkesykler til en gunstig pris og med god kvalitet. De mest populære el sparkesyklene på markedet. Fri frakt i hele Norge. Høy kvalitet.

Se vårt utvalg

Her er noen vanlige spørsmål og våre svar om elektrisk sparkesykkel:

Hvor lang rekkevidde kan jeg forvente?

Rekkevidden til elektriske kjøretøy påvirkes av temperatur, type hjul, vekt på fører (inkludert eventuell bagasje) og hva slags veier man kjører på. Eksempelvis bruker en sparkesykkel mye mer strøm oppover en bakke enn bortover en slette. Den bruker også mer strøm på en grusvei enn den gjør på god asfalt. De aller fleste kjører på asfalt og relativt mye rett frem, og da vil anslått rekkevidde på våre modeller stemme godt med virkeligheten. For de minste modellene er det ca 25 km rekkevidde, mens på de store modellene rundt 40 kilometer. 30 km er mer enn nok for de aller fleste. Med så kort ladetid som slike sparkesykler har så er det topp.

Er en el sparkesykkel vanntett?

Ordet "vanntett" betyr forskjellige ting avhengig av hva man snakker om. For eksempel så brukes ordet "vanntett" forskjellig om man snakker om klesplagg eller klokker, og det finnes en sertifisering for hver enkelt type bruk.

Hvis du med "vanntett el sparkesykkel" mener det samme som andre som spør oss, så vil vi si at alle sparkesyklene du kan kjøpe hos oss er vanntette. Det vil si at de kan brukes i regnvær og tåler sprut fra dekkene og liknende. De tåler også sprut fra vasking med hageslange, men ikke spyl på den med høytrykkspyler. El sparkesykkelen er ikke laget for nedsenkning i vann, så det å parkere den i en dyp vanndam eller å hoppe ut i vann er den ikke laget for å tåle.

Våre elektriske sparkesykler er produsert etter IP54 standarden. Det betyr at den er beskyttet mot støv og tåler å bli spylt uten at vann trenger inn i sparkesykkelen.

Har dere god el sparkesykkel for voksen?

Ja, alle el sparkesyklene du finner her egner seg for deg som er voksen. Selv den minste er laget for å bære personer opp til 120 kg, og sparkesyklene er testet av personer som er mellom 100 og 120 kg. Erfaringen fra testene gjør at vi anbefaler disse elektriske sparkesyklene også til godt voksne. De store hjulene gjør dem også mer behagelige over brostein og andre ujevnheter, og den kraftige motoren drar godt også opp bakker.

Hva er maks hastighet på sparkesykkelen?

Maks hastighet man har lov til å kjøre motoriserte sparkesykler i, er 20 km/ t her i Norge. Vi har oppgitt maks hastighet på våre elektriske sparkesykler, og du kan selv begrense dem til den hastigheten du vil. Noen av dem har programmert ( fartssperre el sparkesykkel) en toppfart på 20 km/t og det kan ikke unnvikes. Du er selv ansvarlig for å ikke kjøre fortere enn 20km/t, samt å vise aktsomhet der du kjører.

Det er veldig viktig at den elektriske sparkesykkelen din har gode bremser. Derfor vil du se at vi bare tilbyr modeller med gode skivebremser.

Her kan du lese Statens Vegvesens sine krav til små elektroniske kjøretøy

 Hvordan kan jeg best ta vare på min el sparkesykkel?

Rett bruk, oppbevaring og vedlikehold er viktig. Det er noen bevegelige deler slik som hjul, motor og bremser. Disse må ettersees. For eksempel må du fylle luft i dekkene (hvis du har lufthjul) når de begynner å bli for myke. Hvis du i vinterhalvåret velger å ikke bruke den bør du sørge for at batteri er ca 80 % oppladet når du setter den bort og vedlikeholde batterinivået om vinteren. Da vil batteriet holde seg bedre, og være klart til bruk når du velger å ta den i bruk igjen.

Vi anbefaler sterkt å la din elektriske sparkesykkel stå tørt, selv om den tåler regn og sprut. Du kan gjerne bruke den ute en regnværsdag, og når du kommer hjem anbefaler vi at du tar den inn under tak slik at den kan tørke. Mange gjør ikke det, og det fungerer fint for dem. Men vi anbefaler det.

Hva bør jeg tenke på når jeg kjøper ny elektrisk sparkesykkel?

Det viktigste er den bruken du ser for deg at du skal ha. Hvis du for eksempel må kjøre 15 km hver vei til jobb så vil vi anbefale at du velger en modell med ca 40 km rekkevidde. Da har du litt til overs som er veldig ok hvis du noen dager har litt tyngre last med f.eks sekk på ryggen, det er veldig kaldt ute som det kan bli i Norge, eller deler av veien har lange bakker.

Vi anbefaler bruk av hjelm, og i og med at du kommer til å bruke den ofte vil vi anbefale at du skaffer deg en hjelm som du vil like å ha på. Velg en hjelm du synes er fin, og som også ser ut til å være komfortabel å ha på.

Hvor raskt kan jeg få min nye el sparkesykkel?

Vi sender ut varer hver hverdag, og vi sender rett hjem til deg! Bestiller du før kl 11 på formiddagen sender vi samme dag. Du vil få beskjed fra vår transportør når dine produkter er klare for utlevering.

Bestill el sparkesykkel i dag, og du får den gratis tilsendt om kort tid! 

Se vårt utvalg