Kraftig el sparkesykkel

Trenger du en kraftig el sparkesykkel som tåler litt trøkk? Savner du mer kraft i bratte bakker? Sportboden har bredt utvalg av elektriske sparkesykler av høy kvalitet. 

Se vårt utvalg


Det finnes mange el sparkesykler på markedet, og som nettbutikk har vi svært mange som tilbyr oss å selge nettopp deres modeller.


Hos Sportboden har vi som mål å kun selge kvalitetsprodukter, fordi vi har troen på at det er slik man får fornøyde kunder.

De siste årene har elektriske sparkesykler vist seg å være et ganske så praktisk transportmiddel til å farte rundt med, men enkelte sparkesykler er bedre enn andre.

Vi i Sportboden gir deg flere hotte tips om hvilke modeller du bør lene deg mot når du skal kjøpe en kraftig elektrisk sparkesykkel.

Sykkelen skal passe ditt private bruk og dine behov når du skal farte rundt – og samtidig være et trygt og sikkert fremkomstmiddel.

Hva er god kvalitet?

Det er mange andre faktorer enn kun merke og modell man bør være på utkikk etter når du skal kjøpe el sparkesykkel.

Som med alt annet bestemmer produksjonskostnaden først og fremst prisen, men den sier også noe om kvaliteten på elektronikken, rammen, mekanikken og motoren.


Her er noen faktorer som påvirker hvor kraftig en elektrisk sparkesykkel er:

Kraftig sykkel

Motorstyrken på elektriske sparkesykler oppgis i watt, og som en tommelfingerregel kan vi si at jo flere watt den har, jo mer kraft er det i motoren. Dette kan spesielt ha stor betydning når sykkelen skal dra deg opp bratte bakker.

Hvis det er en el sparkesykkel til barn, er en sterk motor og batteri mindre viktig.

Motor

Det finnes i hovedsak to ulike motortyper: Børstemotor og børsteløs. De motorene som har best effekt, og dermed utnyttelse av batteriets kapasitet, er de børsteløse motorene.

Alle modeller vi selger leveres med børsteløs motorer, som er den mest vanlige på elektriske kjøretøy i dag på grunn av bedre effektivitet sammenlignet med børstemotorer. Da er du sikret lengst mulig kjørelengde, i tillegg til at syklene varer mye lengre.

Motoren er av praktiske årsaker bygd inn i et av hjulene. Det er heller ikke noe i veien for at sykkelen kan ha en motor i hvert hjul, foran og bak.

Dette gir mer kompleksitet og økte kostnader, men dersom målet er at sparkesykkelen skal yte mer kraft i bakkene, er det lønnsomt med sterkere motor i drivhjulet.

Batteri 

Motoren får strøm fra en batteripakke, som også ofte er sparkesykkelens dyreste komponent. Størrelsen på batteripakka oppgis som regel i wattimer (Wh) og sier noe om hvor langt du kan regne med å kunne kjøre på et fulladet batteri.

Men her vil det alltid være en rekke faktorer som spiller inn, blant annet din og sykkelens vekt, hastigheten du holder, type dekk, underlag, stigning, vind, temperatur, og så videre.

På noen sparkesykler er det helt åpenbart et fokus på størrelse på batteri, og derfor også rekkevidde.

Rekkevidde

Lang rekkevidde er viktig for de aller fleste og påvirker hvor kraftig en sparkesykkel er.

Hvor langt el sparkesykler kan kjøre i km/t avhenger av mye, både type motor, størrelsen på batteriet og hjultype, men kan også påvirkes av temperatur, vekt på fører (inkludert eventuell bagasje) og hva slags veier man kjører på. 

Eksempelvis bruker en sparkesykkel mye mer strøm oppover en bakke enn bortover en slette. Den bruker også mer strøm ved å kjøre på en grusvei enn den gjør på god asfalt.

Det aller mest avgjørende for god hastighet og lang rekkevidde på en elektrisk sparkesykkel er å ha et stort batteri av god kvalitet og en solid og lett motor.

 

Elektrisk sparkesykkel tilpasset behov

Hos sportboden.no finner du store og små el sparkesykler til voksne og barn, og det som skiller de ulike sparkesyklene fra hverandre er størrelse og rekkevidde.

Vi har testet alle våre sykler, og modellene våre er kraftig. Den drar godt, uansett hvem som skulle bruke den, har lang rekkevidde, er lett å bruke og har mange kvaliteter en god og “kraftig” sparkesykkel burde dekke.

HX X9 er en meget kraftfull og robust el sparkesykkel som har en rekkevidde opptil 100 km for hver ladning. Sykkelen har flere smarte løsninger, som avtagbart batteri, to bremser og cruisekontroll.

Rekkevidden er nok til de aller fleste som vil ha Kraftig el sparkesykkel i Norge, og den geniale løsningen med 3 "gir" på motor gjør den godt egnet til barn og familier.

Vi tenker at uansett om du har har kjørt el sparkesykkel tidligere eller om det er din første gang, er denne hvert fall et trygt valg og det eneste du vil angre på er at du ikke kjøpte den tidligere.

En kraftfull modell

HX X9 er en kraftig el sparkesykkel og drar deg enkelt opp bakker med en utrolig rekkevidde på opptil 100 km.

Batteriet kan enkelt demonteres og lades uten selve sykkelen i nærheten. En funksjon ikke mange el sparkesykler kan skryte av.

Dette er en flott elektrisk sparkesykkel med god rekkevidde på opptil 40-45 kilometer per lading. Med imponerende rekkevidde og sitt avtagbare batteri er det ingen problem å lade på kontoret, skolen, hjemme eller hvor en du befinner deg.

Den er utstyrt med skivebrems bak, håndbrems, rød kjørelys bak og hvit lys foran på styret. Lyset kan enkelt aktiveres med en knapp på styret.

Kjøreopplevelse

Modellen har svært gode kjøreegenskaper og er enkel å transportere.

Sykkelen har et LED-display hvor man kan velge mellom enkelmodus (8 km/t), normalmodus (25 km/t) eller sportmodus (40 km/t).

Dette er en el sparkesykkel som er enkel å sette sammen, med få deler som avtagbare håndtak for enklere oppbevaring og justerbar håndbrems.

Den er også IP54-sertifisert, noe som kommer godt med på en regnværsdag eller når du vil spyle den ren med hageslangen.

Ser du en kraftig el sparkesykkel med unikt design og god funksjonalitet får du veldig mye for pengene med en HX X9. Med 10 tommer store hjul og brede dekk kommer du deg frem svært enkelt og raskt.

Krav til el sparkesykkelen

Ikke alle bryr seg like mye om det, men det er noen viktige tekniske krav som må oppfylles for at en elektrisk sparkesykkel er lovlig å bruke. Dette gjelder spesielt for kraftige sykler som i utgangspunktet kan yte mye mer enn en de man leier.

Dette må oppfylles for at elektrisk sparkesykkel er lovlig å bruke:

  • Kjøretøyet skal ikke kunne oppnå høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft
  • Sperren på hastighet skal ikke uten videre kunne forandres (av brukeren) slik at kjøretøyet kan gå over tillatt hastighet.
  • Kun kjøretøy med selvbalanserende teknologi kan ha sete.
  • Maksimal vekt for kjøretøyet: 70 kg med batteri.
  • Maksimal bredde: 85 cm. Maksimal lengde: 120 cm.

Mange sparkesykler blir stemplet som ulovlig da de enten går for fort via egen maskin, eller at de er utstyrt med sete.

Lovlig i Norge

For at en elektrisk sparkesykkel skal være lovlig i Norge er det krav om hastighetssperre i trafikken. Likevel er det ikke fartsgrenser for bruk av små elektriske kjøretøy.

Produsenten kan sette på en hastighetssperre som gjør at det ikke skal være mulig å oppnå høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft.

Du får mye motor for pengene med hos oss, og sparkesyklene kan bestilles med sperre på 20 km/t slik at den overholder maksimal hastighet og kan brukes lovlig i Norge.

Sperren har ingen betydning i bakker. Dermed får man fortsatt en svært fullverdig og kraftig motor opp til sperren slår inn i 20 km/t.

Om oss

Hos Sportboden har vi som mål å levere gode kundeopplevelser når du handler i vår nettbutikk. Vi tilbyr god kundeservice, rask levering og produkter til gode priser.

Vi importerer et stort antall av våre produkter fra Kina, Tyskland og Spania, og tilbyr produkter fra et stort utvalg av kvalitetssikrede og nye varer innen sport og fritid.

Sportboden etterstreber å alltid tilby et komplett utvalg av personlige elektriske kjøretøy til god pris og høy kvalitet.

Hos oss får du flere goder som kunde. Vi tilbyr fri frakt på kjøp over 499 kr, levering innen 1-4 virkedager og du har alltid 14 dagers åpent kjøp!

Kontakt oss på chat

Dersom du har spørsmål ta kontakt med vår kundeservice. Du kan nå oss mellom 12:00-17:00 (man-lørdag).

Vi tar også imot henvendelser på e-post

Velkommen innom!

Se vårt utvalg